Haber

Sergen Yalçın, Trabzonspor’da forma giydi mi? Sergen Yalçın hangi takımlarda forma giydi?

TrabzonsporLideri Ertuğrul Doğan ve teknik müdürü Sergen Yalçın ile görüşme olumlu geçti. Yalçın için resmi açıklamanın Salı günü yapılması bekleniyor. 50 yaşında teknik direktör Trabzonspor İmza atarsa ​​ilk maçı Beşiktaş’a karşı olacak. Futbolseverler ise gelişmenin ardından arama motorlarında Sergen Yalçın’ı arattı. Trabzonspor Sergen Yalçın hangi kadrolarda forma giydi? sorularına yanıt aradı.

SERGEN YALÇIN TRABZONSPOR’DA OYNADI MI?

2000 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan sonra tekrar Avrupa’da takım bulmaya çalışan Sergen, başarısız oldu. 2000-2001 sezonunun başında Trabzonspor4 büyük oyuncuda da forma giyen ilk futbolcu unvanını aldı. Trabzonspor İlk günlerinde sakatlıklarla mücadele etti. Sezon sonunda Trabzonspor 5. olurken, Sergen Yalçın Trabzonspor ile yollarını ayırdı.

SERGEN YALÇIN HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Beşiktaş

10 yaşında girdiği Beşiktaş altyapısından A takıma kadar yükseldi ve 15 yıl kulüpte çalıştı. Sergen’i 15 saniye izleyen ve Beşiktaş’a kazandıran Serpil Hamdi Tüzün’ün direktifi doğrultusunda her gün deftere 10 gol pozisyonu çizdiğini ve uyguladığını söyledi. 1991-1992 döneminde “Yenilmez Şampiyon” takımında yer aldı. 1993 Akdeniz Oyunları’nda Sergen’den Türkiye finalde Cezayir’e karşı yarı finalde Fransız U21 takımı Zidane’ı yenerek altın madalya kazandı. 1997 yılında rekor transfer bedeli ile İstanbulspor’a transfer oldu. Türkiye’de Dört Büyükler formasını giyen iki futbolcudan ilkidir. 2000 yılında The Guardian gazetesi onun hakkında “Paha biçilmez bir sol ayağı var, 60 metreden kül tablasına bile topu indirebiliyor” demişti. sözlerini kullandı. O dönem Newcastle United’ın teknik direktörü olan Bobby Robson’ın da Sergen Yalçın hayranı olduğunu belirtti. Caz müzisyeni Önder Focan’ın ‘Boğazda’ albümündeki ‘Negres’ (Ters Sergen) adlı çalışmasına ilham kaynağı oldu.

2002 yılında Beşiktaş’a döndü. Beşiktaş’ın 100. yılında şampiyon olan takımın en golcü oyuncusu oldu. Dönemin 33. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan maçta 100. yılın şampiyonluğunu getiren golü atarken, Ercan Taner’in klasiği “Sergen attı, şampiyonluk geldi” sözünü gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkanı, Divan Başkanı seçilen yöneticiler, medya temsilcileri ve taraftarların verdiği oylar sonucunda 2003 yılında Beşiktaş’ta 100 yılın en iyi futbolcularından biri seçildi. Konsey ve Yönetim Kurulu Üyesi olup gümüş 11’e girmiştir. 2003 yılında Türkiye’de Yılın Futbolcusu seçilmiştir. 1 Ekim 2003 tarihinde Chelsea-Beşiktaş Şampiyonlar Ligi grup maçında Sergen Yalçın’ın deplasmanda attığı 2 gol ile. , Beşiktaş, Avrupa kupalarında tarihinde ilk kez İngiliz takımını yenerek Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea’yi ilk kez yenen tek Türk takımı oldu. Chelsea’nin Avrupa Kupaları’ndaki 41. maçında ikinci yenilgisini alan takım oldu. 2003-2004 sezonunda Beşiktaş formasıyla Çaykur Rizespor karşısında orta saha gerisinden kazandığı topla ceza yayına yaklaşıp İlhan Mansız ile golü tamamlayarak “Yılın Golü” ödülünü kazandı. 2002’de geldiği Beşiktaş’tan 2006’da ayrıldı. Ligde 100 gole ulaşan ender orta saha oyuncularından biri oldu. “Sergen Yalçın: Dünyanın en iyi futbolcusu olabilirdi.” Makale yayınlandı. Beşiktaş’ın teknik direktörüydü. 29 Kasım 2020’de Beşiktaş’ın Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığı maçı 3-4’lük skorla kazanan ve 15 yıl sonra kazanamama serisine son veren teknik direktör oldu. Beşiktaş’ı 2020-21 Süper Lig sezonunda şampiyon yaparak; Yetiştirdiği takımı şampiyon yapan Türkiye’deki ilk ve tek teknik direktör oldu; Aynı zamanda Beşiktaş’ta futbolcu ve teknik direktör olarak Üstün Lig’de şampiyon olan ilk futbolcu oldu.

Sergen Yalçın, futbol kariyerine Beşiktaş altyapısında başladı. İşte Serpil Hamdi Tüzün’ün Türk futboluna kazandırdığı isimlerden biri oldu. 1989’da Türkiye Gençler Gruplar Şampiyonası’nı kazanan takımda yer aldı. Gordon Milne’nin döneminde Beşiktaş A Takımı’na yükseldi. 1991 yılı başında A takımla antrenmanlara başladı. Sarıyer ile oynanan hazırlık maçında attığı gol ve yaptığı asistle adından söz ettirdi. 1990-91 sezonunun ikinci yarısında zaman zaman 16 kişilik kadroda yer alsa da maçlarda yer almadı. Aynı sezon Beşiktaş PAF takımı İstanbul şampiyonluğunu kazanırken, Sergen de attığı gollerle takıma destek oldu.

Sergen, 1 Eylül 1991’de Gençlerbirliği ile ilk resmi maçına çıktı. Devre ortasında yine Beşiktaş PAF takımında forma giyse de devrenin ikinci yarısından sonra uzun süre Beşiktaş forması giymedi. 1991-1997 ortasındaki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekti ve 2 lig şampiyonluğu, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 Türkiye Kupası kazandı. Ancak başarılarının yanı sıra kumar ve at yarışı gibi tutkuları nedeniyle de eleştirildi.

istanbulspor

1996-97 dönemi sonunda sözleşmesi biten Sergen, Beşiktaş Teknik Direktörü Uğur Ekşioğlu ile tartışınca Beşiktaş tarafından takımdan ihraç edilerek transfer listesine alındı. Cem Uzan başkanlığındaki İstanbulspor’dan teklif aldı ve 1997 yılında Aykut Kocaman, Oğuz Çetin’in transferi ile dikkatleri üzerine çeken İstanbulspor’a transfer oldu.

İstanbulspor’da attığı gollerle grubun Intertoto Kupası’nda gruptan çıkmasını sağladı. Sezon sonunda ligde dördüncü oldular ve UEFA Kupası’na katılmaya hak kazandılar. Ancak ilk turda üst turda UEFA Kupası’ndan elenen Cem Uzan başkanlıktan ayrıldı ve tüm oyuncular transfer listesine alındı. 1998 yılının Kasım ayında yönetimle sorunlar yaşayan ve ücretini alamayan Sergen, sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Uzun süre futbol oynayamadı, Avrupa kulüpleriyle görüşmesine rağmen anlaşma sağlayamadı.

Siirt JetPA Spor

1999 yılı başında Fadıl Akgündüz’ün takımı Siirt Jet-PA Spor’a transfer oldu ancak hiç forma giymedi ve bir maçta forma giymedi.

→ Fenerbahçe (kiralık)

Fadıl Akgündüz ve Tanju Çolak tarafından bedelsiz ve kiralık olarak Fenerbahçe’ye önerildi. Teknik direktör Joachim Löw’ün onayı ile Fenerbahçe formasını giydi. Fenerbahçe’de gösterdiği performansla yeniden milli gruba seçildi. Dönem sonunda 3. olmasına rağmen Fenerbahçe’de yeterince forma giyen Sergen’in takımda kalmasına karar verildi ve bir sezon daha kiralandı. Ancak teknik direktör Rıdvan Dilmen’in UEFA Kupası’ndan elenmesinin ardından görevi devralan Zdenek Zeman ile Sergen anlaşamadı. İlk yarı sonunda formasını kaybeden Sergen’in sözleşmesi Aralık ayında feshedildi.

→ FK Sloga Jugomagnat (ödünç)

Tekrar Türkiye’de bir takımda oynayabilmek için federasyon kurallarına göre “hülle” yöntemiyle Avrupa’daki bir takıma satılması ve ardından Türkiye’ye dönmesi gerekiyordu. Bu yüzden Sergen kağıt üzerinde Makedon takımı FK Sloga Jugomagnat’a satıldı.

→ Galatasaray SK (1. dönem) (kiralık)

FK Sloga Jugomagnat’a transfer olduktan sonra 2000 yılı başında Galatasaray’a kiralandı. Böylece Sergen, Refik Osman Top, Ali Soydan ve Saffet Sancaklı’nın ardından Üç Büyükler’de forma giyen 4. futbolcu oldu. Orta sahada sergilediği başarılı performansla takımının lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası kazanmasında büyük katkısı oldu. Galatasaray, sezon sonunda UEFA Kupası’nı kazanan ve Türkiye’de ilk kez bir Avrupa Kupası kazanan grup olmasına rağmen, Sergen başlangıçta Fenerbahçe ile kupada maç oynadığı için bu efsane kadroda yer alamadı. terimin. Dönem sonunda takımdan ayrıldı.

→ Trabzonspor (kiralık)

2000 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan sonra tekrar Avrupa’da takım bulmaya çalışan Sergen, başarısız oldu. 2000-2001 sezonunun başında Trabzonspor’a kiralandı ve 4 büyük oyuncuda forma giyen ilk oyuncu oldu. Trabzonspor’la çıktığı ilk günlerde sakatlıklarla boğuştu. Dönem sonunda Trabzonspor 5. olurken, Sergen Yalçın Trabzonspor ile yollarını ayırdı.

→ Galatasaray SK (2. dönem) (kiralık)

Mehmet Cansun tarafından 2001-2002 döneminde Galatasaray’a 1 yıllığına kiralık olarak gitmiştir. Mircea Lucescu’nun yönetiminde daha çok kilo veren Sergen, performansıyla yeniden dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Sezon sonunda Galatasaray ile bir kez daha şampiyonluk kazanan Sergen, Şampiyonlar Ligi’nde 9 maçta forma giydi ve takımının 2 golle gruplardan çıkmasını sağladı. Şubat 2002’de çapraz bağları kopan Sergen, ağır bir sakatlık geçirdi. Jetpa’nın Avrupa’dan teklif alması ve Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne devam etmesi üzerine Siirt sezonu erken kapattı. Ayrıca Türk milli takımının 3. olacağı 2002 FIFA Dünya Kupası kadrosunda da yer almadı.

Beşiktaş’a dönüş

2002-2003 döneminde Mircea Lucescu Beşiktaş’a geçerken, Sergen Yalçın bonservisi ile ilk kulübü Beşiktaş’a döndü. Beşiktaş’ın 100. yılında şampiyonluğunun baş mimarlarından biri oldu ve şampiyonluğun belirleneceği maçta eski takımını Galatasaray’a karşı attı. Son dakika Attığı golle tarihe geçti. Ayrıca Beşiktaş’ın UEFA Kupası’nda çeyrek finale yükselmesine yardımcı oldu. Beşiktaş, 2003-2004 dönemine iyi başlarken, Beşiktaş’ın İngiltere’de Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea galibiyetinin mimarı Sergen Yalçın, 2-0’lık galibiyette iki gol kaydetti. Daha sonra Beşiktaş’ın İngiltere’deki galibiyetine yaptığı bahisin bu performansında etkisi olduğu söylendi. Adanaspor’a attığı bire bir gol de çok konuşuldu. 2006-2007 sezonuna kadar Beşiktaş yedek oyuncularından biriydi. Son döneminde Türkiye Kupası’nı da kazandı. Ancak sezon sonunda Jean Tigana tarafından gönderildi.

Şekerspor

2006-2007 sezonunda 2. Lig’e yeni yükselen takımlardan Etimesgut Şekerspor’a transfer oldu. Ahmet Dursun, Ahmet Yıldırım gibi isimlerle oynadı. Sezona iyi başlamasına rağmen ilerleyen günlerde kadrodan çıkarıldı, daha sonra affedildi.

Eskişehirspor

Bir sezon sonra adı Ankaragücü ile anılsa da 8 Temmuz 2007’de Eskişehir Atatürk Stadı’nda düzenlenen imza töreni ile Kemal Unakıtan’ın mali desteğini verdiği Eskişehirspor’a transfer oldu. Eskişehirspor, Büyük Lig yolunda ilerlerken bir kez daha kadrodan çıkarıldı ve daha sonra kulüple yollarını ayırdı. Daha sonra futbolu bıraktığını açıkladı. 2008 sonunda Beşiktaş-Galatasaray maçıyla futbolu bırakmayı planlarken Galatasaray’dan olumlu yanıt gelmediği için jübilesi düzenlenemedi.

Sergen Yalçın, Türkiye liglerinde 390 maça çıktı, bu maçların 347’si Süper Lig’de, 21’i 1. Lig’de ve 22’si 2. Lig’de gerçekleşti. Beşiktaş 230, İstanbulspor ve Galatasaray 36, Fenerbahçe 24, Etimesgut Şekerspor 22, Trabzonspor ve Eskişehirspor 21 kez forma giydi. Fenerbahçe taraftarı olduğu da biliniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler